Alte 4 persoane din Caraş-Severin confirmate cu tulpina Omicron

Numărul cazurilor infectate cu Covid 19, tulpina Omicron începe să crească şi în Caraş-Severin. Alte 4 persoane, din judeţ, au fost confirmate cu această nouă tulpină a coronavirusului, cu ajutorul testelor specializate de laborator. Vă reamintim că luna trecută au fost trimise 6 probe pentru secvenţiere, iar 4 sunt pozitive, după cum declară şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dănilă Miloş:

La ora actuală, pot să vă transmit că 4 probe recoltate au fost realizate prin procedură de secvențiere și au fost confirmate ca și pozitive, și pot să vă transmit că este, și tulpina OMICRON ieșită la secvențiere. Din păcate, avem, până la ora actuală, 5 cazuri, așa că trebuie să fim precauți deoarece vedem că foarte multe persoane se infectează cu Sars-Cov-2.”

Conform experţilor în sănătate publică, primele semne care pot trăda infecţia cu Omicron apar în zona capului; această tulpină indică o afectare a căilor respiratorii, cu dureri de gât, dureri de cap, febră şi frisoane, iar oamenii care au aceste simptome trebuie să se prezinte la spital pentru efectuarea testului PCR şi pentru alte investigaţii amănunţite.

Pe de altă parte, cercetătorul şi epidemiologul Octavian Jurma atrage atenţia că virusul Omicron se transmite mult mai repede, prin urmare este obligatoriu să purtăm mască chirurgicală sau FFP2 şi să ne vaccinăm, deoarece persoanele imunizate cu schema completă pot face o formă uşoară de boală, care să nu necesite spitalizare.

Din punct de vedere al mecanismului de infectare, al simptomatologiei pe care o produce Omicron, putem spune că este mult mai blând decât varianta Delta însă, atenţie, şi această variantă poate afecta şi poate duce la forme grave de boală în cazul celor care nu s-au vaccinat împotriva Covid 19, atrag atenţia specialiştii.

Sursa Foto: UCLA Newsroom

De același autor

Related Articles