Alpinistul cărășean Cornel Galescu, premiat într-o gală națională a filmului la 20 de ani de când a cucerit Everestul

Premierea tenerarului născut la Caransebeș a avut cadrul Galei Alpin Film Festival, eveniment desfășurat la Brașov. Premiul a fost acordat membrilor expediției Everest 2003 cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la succesul obținut de România în Himalaya. Cornel Galescu a fost singurul bănățean prezent în această echipă: 

”De curând am revenit de la un eveniment drag mie, ce a ajuns la ediția cu numărul opt. Este vorba despre Alpin Film Festival care se desfășoară în fiecare an în zona Brașov – Bușteni – Predeal, un eveniment care se desfășoară pe parcursul mai multor zile în care au loc lansări de carte, prezentări de filme, tot felul de gale de premiere. La o astfel de gală am  fost și eu invitat împreună cu echipa Everest 2003, echipă din care am făcut parte acum 20 de ani. Atunci România a avut o echipă care a cucerit pentru prima oară Everestul, cu membrii români, cu finanțare din România.

Mă mândresc cu faptul că am fost singurul bănățean din această echipă,  de fapt mi s-a oferit și onoarea de a forma această echipă, de a recomanda membri în echipă, pentru că ei îi cunoșteam pe foarte mulți de la concursurile de alpinism de la diferite evenimente sau din alte expediții.

Cu această ocazie fiecare dintre membrii expediției am fost răsplătiți cu un premiu aniversar la cei douăzeci de ani. Este un premiu care ne bucură ne onorează, dar ne și ambiționează să continuăm pe această cale și să încercăm să ducem mai departe performanța alpinismului românesc”, a spus alpinistul de top, Coco Galescu.

Cornel Galescu a făcut parte din prima expediție integral românească ce a cucerit cel mai înalt punct al globului.

sursa foto: Cornel Galescu

Cele mai citite

Related Articles