Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Caraş-Severin au efectuat astăzi, 14 aprilie, trei percheziţii domiciliare în oraşul Oraviţa şi la sediul unei societăţi comerciale de transport internaţional de persoane, din localitate, într-un dosar penal privind eliberarea şi folosirea de teste COVID-19 falsificate.

Potrivit IPJ Caraş-Severin, din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia călătorilor teste COVID-19 care arătau faptul că aceştia nu ar fi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, teste care, în realitate, nu erau efectuate. În urma percheziţiilor, ce au fost efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, s-au ridicat înscrisuri şi alte probe şi mijloace materiale de probă.

Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi uz de fals.La acţiuni au participat poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic – IPJ Caraş-Severin şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.