Alertă de PPA la limita judeţelor Timiş cu Arad

La porcii mistreţi din Fondul Cinegetic 17 Nadăş al Direcţiei Silvice Timiş a fost confirmată existenţa pestei porcine africane în urma examinării probelor prelevate.

În acest caz DSVSA Timiş a luat toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare pentru intervenţia în astfel de cazuri şi a stabilit zona infectată pe o rază de 8 km cuprinzând 9 localităţi din Timiş şi una din Arad, respectiv zona tampon pe alţi 5 km, care include 11 localităţi din Timiş şi una din Arad.

zona infectată cu o rază de 8 km cuprinde următoarele localități:

BUZAD, ALTRINGEN,CHARLOTENBURG, SALCIUA NOUĂ, NADĂȘ, BOGDA, SINTAR, COMEAT, HODOS (BRESTOVAT), STANCIOVA din judetul Timiş si localitatea CUVESDIA din Arad.

 –zona tampon  de încă 5 km în exteriorul zonei infectate cuprinde următoarele localități : HERNEACOVA, BENCECU DE SUS, BENCECU DE JOS, REMETEA MICA, MASLOC, COSARI, BRESTOVAT, TES, LUCARET, CRALOVAT, PETROVASELO din judetul Timiş și localitatea CHESINT din județul Arad.

În zona afectată este cuprinsă şi ferma de suine Maşloc a concernului SMITHFIELD ROMANIA SRL. De-asemenea au fost aplicate restricţii în 8 fonduri de vânătoare, iar timp de 7 zile este interzisă mişcarea animalelor din toate speciile între localităţile aflate în zona infectată, au subliniat reprezentanţii DSVSA Timiş.

FV 17 NADAȘ, FV 16 SARLOTA, FV 15 ALIOȘ , FV 14 PIȘCHIA, FV 58 RECAȘ, FV 41 CRALOVAȚ, FV 18 BRESTOVĂȚ și FV 58 RECAS.

Pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru acesta, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

De același autor

Related Articles