Alertă alimentară în România!

În cursul zilei de vineri, inspectorii Agenției Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au descoperit două tipuri de salam, care prezentau elemente nocive pentru consumatori, acestea fiind imediat retrase de la raft de către producători.

Unul dintre ele este denumit “Verona”, produs crud uscat, care expiră în 01.05.2022, iar cel de-al doilea este salamul “Picantella” care expiră în 27.04.2022.

Contactat telefonic, directorul DSVSA Caraş-Severin, Pavel Borchescu, a transmis că nu a primit nicio notificare, însă consumatorii care au cumpărat deja, din aceste alimente, sunt rugați să nu le consume și să le returneze magazinelor, urmând să primească contravaloarea acestora.

Potrivit informațiilor transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost descoperite şi 21 de tone de portocale cu pesticide care au fost retrase ulterior.

Vicepreședintele ANSVSA, Mihai Ponea a spus că „la controlul efectuat de inspectorii sanitar-veterinari s-a descoperit un lot de portocale cu pesticide. Din cele 21 de tone de portocale, o tonă a fost distribuită către trei depozite, celelalte 20 de tone au fost distruse înainte de a sosi buletinul de analiză. Tot în această săptămână au fost retrase, înainte de a intra pe piață, 19 tone de castraveți, din Turcia, contaminați cu pesticide și alte 20 de tone de mandarine”.

ANSVSA a demarat o anchetă.

Sursa: capital.ro

De același autor

Related Articles