Alarmant în Caraş-Severin: 6 accidente rutiere cu victime produse de şoferi beţi

Consumul de alcool la volan a ajuns să fie a doua cauză generatoare de accidente rutiere pe raza judeţului Caraş-Severin. Poliţiştii au organizat zilele trecute, ample acţiuni de combatere a acestei infracţiuni.
De vineri şi până aseară, doar în zona Caransebeş au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 10 mii de lei. Au fost şi şoferi care au rămas fără permis. Subinspectorul Stelian Cornea de la Serviciul Rutier spune că tot mai mulţi şoferi urcă la volan, deşi au consumat în prealabil alcool.

„În acest an am înregistrat 6 accidente rutiere cu victime, provocate de şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu 4 mai multe decât în perioada similară a anului trecut”.

Conform legii, pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani. Aceasta este sancţiunea prevăzută pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

(Sebastian Dragomir)