AJOFM: Mai puține locuri de muncă în Caraș-Severin, mai multe în Europa

Față de ultima raportare a locurilor de muncă vacante, oferta, publicată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraș-Severin, a scăzut sub jumătate, de la 144, câte erau disponibile săptămâna trecută, până la 62 de posturi disponibile în prezent. Așadar AJOFM Caraș-Severin a anunțat în Reșița 47 de locuri de muncă vacante, în Bocșa 13, iar în Caransebeș doar două.

Potrivit Carlei Goagă, reprezentanta instituției cărășene, cea mai frecventă meserie este de muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor.

Iar pentru persoanele cu studii superioare sunt publicate patru locuri de muncă vacante de contabil șef, economist și inginer, după cum se vede și în tabelul de mai jos:

Agentie localaMeserieNr loc de munca
BOCSAINGINER ELECTROMECANIC1
 SUDOR2
 MECANIC AUTO1
 LĂCĂTUȘ MECANIC1
 ELECTRICIAN2
 OPERATOR CNC2
 CONDUCATOR ACTIVITATE DE TRANSPORT RUTIER1
 MUNCITOR NECALIFICAT3
 TOTAL BOCSA13
CARANSEBESINGINER DE SISTEM1
 LUCRATOR COMERCIAL1
 TOTAL CARANSEBES2
RESITAADMINISTRATOR1
 AJUTOR BUCATAR1
 AMBALATOR MANUAL1
 CONFECTIONER3
 CONTABIL1
 CONTABIL SEF1
 ECONOMIST1
 FEMEIE DE SERVICI BLOC1
 INSPECTOR DE SECURITATE1
 MECANIC AUTO3
 MUNCITOR ACTIVITATE SPECIFICA INSTITUTIILOR DE SPECTACOLE SAU CONCERTE1
 MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA MONTAREA PIESELOR30
 SECRETAR LITERAR/PR1
 SUFLEOR1
 TOTAL RESITA47
 TOTAL JUDET62
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Caraş-Severin

Pe de altă parte, potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin, prin rețeaua EURES au fost publicater 165 de posturi vacante de culegători de mazăre, dintre care 100 în Danemarca și 65 în Portugaila.

Contracte fără intermediari

Sunt solicitate persoane cu vârsta minimă 18 ani cu condiție fizică bună și cu experiență în agricultură, nefiind solicitată cunoașterea vreunei limbi străine.

Se va munci în ferme unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Danemarca, respectiv Portugalia. Contractele se încheie direct la fermă, fără intermediari sau comisioane.

Oferta din Danemarca

În Danemarca, salariul poate ajunge până la 2000-2500 euro brut/lună, în funcție de cantitatea culeasă. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Cazarea se face în rulote, taxa de cazare este de 9 euro pe zi cu toate utilitățile incluse, aceasta fiind reținută din salar la plecare. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Danemarca este plătit de angajat, iar transportul de la locul cazării la locul de muncă în Danemarca este suportat de angajat și costă 2,5 euro/zi.

Durata contractului: iunie-septembrie 2022. Programul de lucru este de 40-50 de ore/săptămână, timp de 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Oferta din Portugalia

În Portugalia, suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună, un angajat mediu ajungând la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună, pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1400-1700 euro brut/lună, în funcție de cantitatea culeasă. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. Cazarea se face în case. Contravaloarea cazării se reține din salar și este între 110 şi 150 euro/lună. Asigurarea medicală, transportul România – Portugalia  și transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de angajator.

Durata contractului: 15 martie 2022 – 31 mai 2022. Programul de lucru este de 40-50 de ore/săptămână, timp de 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Informații tehnice

Pentru a aplica pe aceste posturi, candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română , pe adresa de email: aam@greenpeas.dk. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc.  Alte informații  se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, emailurile vor fi trimise și la barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona oferta  accesând https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html. Pentru detalii suplimentare cei interesați se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraș-Severin din Reșița, strada Traian Lalescu nr 17 sau la numărul de telefon 0255.212160.

Data limită de înscriere: 20.02.2022.

sursa foto: cjvrancea.ro 

De același autor

Related Articles