[AUDIO] Agresiuni sexuale asupra minorilor. În Caraș-Severin, 25 de infracțiuni înregistrate doar în acest an

Anual, în România peste 100 de minori sunt victime ale violurilor, ceea ce plasează ţara pe primul loc în Uniunea Europeană. Nici judeţul Caraş-Severin nu stă prea bine la acest capitol. Un proiect de lege votat anul trecut a înăsprit pedepsele și a legiferat ca orice agresiune sexuală asupra unui minor sub 14 ani să fie încadrată ca viol și pedepsită cu închisoare de la 5 la 12 ani. Chiar și prin noua legislație, violatorul poate scăpa după executarea a 2/3 din pedeapsa minimă. Agresiunile sexuale asupra minorilor nu vor scădea până când pedepsele nu vor fi înăsprite substanțial, spun oamenii.

Cum să maltratezi, să violezi un copil, copilul acela rămâne pe viață cu sechele, traumatizat pe toată viața… Pedepsele trebuie mărite șiar trebui să fie clar cu închisoare și fără posibilitatea de reducere a pedepsei. Pedepsele să fie peste 15 ani de închisoare…Pedepsele cele mai grele să se dea la pedofili. Ca și când ar face o crimă…Cele mai grele pedepse. Să-ți bați joc de niște copii este inadmisibil.

Consiliul Europei a estimat anul trecut că în unul din cinci copii cade victimă unei forme a abuzului sexual, iar 90% dintre aceste cazuri nu ajung în atenția poliției ori a instanțelor judecătorești. Sunt însă şi cazuri în care aceste infracţiuni sunt reclamate, spune Alina Boeru de la IPJ Caraş-Severin.

În cursul acestui an, la nivelul Insectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au fost înregistrate 25 de astfel de infracțiuni dintre care cele mai multe fiind de act sexual cu un minor, 16 infracțiuni, în 6 dintre cazuri victimele având vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani, iar într-un singur caz, victima fiind mai mică de 13 ani. Anul trecut, în aceeași perioadă au fost înregistrate 32 de infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, având ca victime minori, și de această dată cele mai multe astfel de infracțiuni find cele de act sexual cu un minor, 20 de infracțiuni, dintre care 14 comise asupra minorilor cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani.

Mai mult de jumătate dintre adulți justifică contactul sexual fără consimțământ, apreciind că victimele fie sunt consumatoare de droguri sau alcool, fie merg de bună voie în casa violatorului, fie poartă haine provocatoare.

Cele mai citite

Related Articles