Cozi interminabile la frontiera de vest. Românii care se întorc la muncă în străinătate, după ce au petrecut sărbătorile în ţară, dar şi românii care merg la schi în Italia, Austria sau Franţa sunt nevoiți să aștepte peste o oră pentru controlul documentelor.

La Vama Nădlac II, situată pe autostradă şi preferată deoarece de aici există legătură directă cu sistemul de autostrăzi care duce până în vestul Europei, timpii de așteptare sunt de 70 minute. Potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în țară sunt deschise 3 artere, iar pe cel de ieșire – 8 artere.

Trafic intens este și în vama Nădlac, unde se așteaptă aproximativ 40 de minute, iar în celălalte puncte de frontieră de la graniţa de vest se aşteaptă în jur de 10 minute.

Poliția de Frontieră recomandă participanţilor la trafic folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt deschise 11 puncte de trecere cu specific rutier pe raza judeţelor Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare. De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, pentru a obține informaţii cu privire la timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.