Agenţia de Dezvoltare Regională Vest vine şi mai aproape de locuitori, după ce Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege care prevede că toate cele opt agenţii de la nivel naţional vor deveni autorităţi de management.

Asta înseamnă că viitorul Program Operaţional Regional va fi realizat în funcţie de specificul şi necesităţile reale ale regiunii.

În funcție de aceste nevoi, ADR Vest va elabora ghidurile de finanțare, apoi va evalua și contracta proiectele, fără să mai fie nevoie ca ele să treacă printr-un alt filtru, la București. Tot ADR Vest se va ocupa și de gestionarea implementării proiectelor și efectuarea plăților către beneficiari. Asta înseamnă mai puțină birocrație și, pentru că știm că timpul dumneavoastră înseamnă bani, perioade de așteptare mai scurte.

Toate se vor întâmpla după ce Plenul Camerei Deputaților a votat, cu unanimitate de voturi proiectul de lege 507/2020, care consfințește statutul de Autoritate de Management pentru fiecare dintre cele opt Agenții pentru Dezvoltare Regională din România.

Regiunea de Vest are la dispoziţie pentru Programul Operaţional Regional 2021 – 2027, un miliard de euro.