Aeroportul Caransebeș, în stand-by după ce UE a oprit finanțarea pentru proiecte noi

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent că nu există posibilitatea finanțării din fonduri europene a proiectului de modernizare a Aeroportului Caransebeș.

Începând cu 1 ianuarie 2024, nu se vor mai putea finanța proiecte de modernizare a aeroporturilor din Europa din fonduri europene, a declarat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Această decizie a Uniunii Europene va avea un impact semnificativ asupra Aeroportului din Caransebeș, care spera să obțină 100 milioane de euro, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Banii urmau să fie folosiți pentru modernizarea și extinderea pistei actuale, precum și pentru construirea unei noi aerogări.

Ministrul Grindeanu a declarat că ideea modernizării aeroportului din Caransebeș nu trebuie abandonată, dar că este nevoie de o soluție alternativă de finanțare. El a precizat că bugetarea de la minister este greu de justificat în acest moment. „Dezavantajul aeroportului din Caransebeș este că se află aproape de aeroportul din Timișoara”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat că posibilă soluție ar fi implicarea sectorului privat în dezvoltarea aeroportului, în special în ceea ce privește turismul și transportul de marfă. „Eu cred că se poate dezvolta pe alte componente, dar asta ține și de inițiativă privată și de modul în care vor reuși să-și găsească clienți.”

Cele mai citite

Related Articles