Debitul râului pe Canalul Bega va fi diminuat în perioada următoare, deoarece sunt realizate unele lucrări de reabilitare a nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează că începând cu acest week-end, 11-12 iulie, pe Canalul Bega din Timișoara, se va putea observa o scădere a nivelului râului Bega. Acest lucru este necesar pentru așezarea prismului în zona amonte insulă  de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, așa cum prevede proiectul ”, a afirmat Titu Bojin, directorul tehnic al ABA Banat. Măsura se va aplica pe o perioadă de 10 zile.

 Această situaţie nu va afecta alimentarea cu apă a municipiului Timişoara deoarece ABA Banat va asigura permanent debitul necesar la priza de apă a Aquatim-ului, aflată în amonte de Timişoara (amonte Uzina Hidroelectrică Timişoara).

Menționăm că au fost înștiințate de această măsură autoritățile care au legătură cu Canalul Bega, respectiv: SC Aquatim SA, Administraţia Canalului Navigabil Bega și Societatea de Transport Public Timișoara.