Locuitorii de pe Valea Cernei şi Valea Almăjului ar putea beneficia în curând de reţea de gaz metan

La Sala de ședințe a Primăriei orașului Băile Herculane a avut loc astăzi întâlnirea primarilor localităților care vor fi traversate de conducta de gaz din zona culoarului Timiș-Cerna și Valea Almăjului și care au constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Banat-Gaz.

Au fost prezenți primarii tuturor acestor localități care, prin vot secret, au ales echipa de conducere a asociației, precum și un cenzor care se va ocupa de partea financiară. În urma votului, președintele ADI Banat-Gaz este primarul comunei Cornereva – Nicolae Novăcescu, secretarul general este Petru Hațegan – primarul comunei Iablanița, iar funcția de director executiv a revenit primarului comunei Cornea – Ilie Lăzărescu. La jumătatea acestei săptămâni, primarii acestor localități se vor prezenta la notariat, în Băile Herculane, pentru a semna documentele necesare pentru înscrierea ADI Banat-Gaz la Judecătoria Caransebeș.

După înființarea ADI-ului din punct de vedere juridic, va fi contactat un proiectant care se va ocupa de finalizarea studiului de fezabilitate pentru proiectul conductei de gaz care va traversa această zonă!, ne-a declarat președintele ședinței de astăzi, Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Paul-Sever SMADU


De același autor

Related Articles