Actrița Ingrid Bergman omagiată la Festivalul de la Cannes

ingrig bergman cannes - radiotimisoara.ro

Chipul actriţei Ingrid Bergman surâzând pe un fundal alb este posterul oficial al celei de a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 13-24 mai. Organizatorii vor să aducă un omagiu adus actriţei suedeze, după ce la ediţia precedentă a fost celebrat Marcello Mastroianni, informează AFP.

Simbol al modernităţii, libertăţii şi îndrăznelii, Ingrid Bergman a fost la un moment dat una dintre stelele hollywoodiene şi o figură a neorealismului cinematografic, schimbând rolurile şi ţara de adopţie potrivit pasiunilor sale, fără a pierde însă din graţie şi simplitate, se spune în programul Festivalului de Film de la Cannes pentru a explica aceasta alegere la centenarul naşterii actriţei.

Festivalul consideră că actriţa preferată de Alfred Hitchcock, Roberto Rossellini şi Ingmar Bergman, care a jucat alături de Cary Grant, Humphrey Bogart sau Gregory Peck, este ‘sinonimă cu libertatea, îndrăzneala şi modernitatea’, scrie AFP.

Ingrid Bergman, care a murit în 1982, a prezidat juriul Festivalului de Film de la Cannes în 1973.

‘Familia mea şi eu însămi suntem foarte mişcaţi că Festivalul de Film de la Cannes a ales-o pe minunata noastră mamă să apară pe afişul oficial în anul centenarului naşterii sale’, a declarat Isabella Rossellini, fiica actriţei.

Juriul celei de a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de regizorii americani Joel şi Ethan Coen.

Sursa: radiotimisoara.ro

Cele mai citite

Related Articles