Activitate bogată în cea mai scurtă lună din an.

politia rutiera

În vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, poliţiştii rutieri din Timiş au acţionat pe raza întregului judeţ luna trecută, aplicând 5.700 de sancţiuni contravenţionale şi reţinând în vederea suspendării 564 de permise de conducere.
Acţiunile celor de la rutieră s-au soldat cu 77 de dosare penale, întocmite conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate. Din totalul sancţiunilor aplicate, peste 2.200 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 721 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. De asemenea, au fost sancţionaţi 600 de pietoni şi 163 de biciclişti şi mopedişti.
Alte abateri soldate cu amenzi şi reţinerea permiselor de conducere au avut drept cauză neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric și conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost retrase şi 135 de certificate de înmatriculare. Pentru reducerea evenimentelor rutiere, poliţiştii timişeni vor continua acţiunile şi în perioada următoare.

(Dan Agache)

De același autor

Related Articles