Acţiuni pentru siguranţa rutieră pe DN 6. Traficul rutier supravegheat din elicopter

Poliţişti din cadrul Servicului Rutier Caraș-Severin, din cadrul Poliției Municipiului Caransebeș şi Poliţiei Stațiunii Băile Herculane au desfăşurat ieri, 12 august, între orele 15:00-20:00, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere și impunere a respectării normelor rutiere pe DN 6.

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi a încălcării regimului legal de viteză. Cele 6 echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 6, pe întregul tronson până la limita cu județele Mehedinți și Timiș, au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere.

În cele 5 ore au fost constatate 77 de abateri, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 31.000 de lei, cele mai multe sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză (54), pentru depăşire neregulamentară iar 15 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere, dintre care 8 pentru depăşire neregulamentară și 2 pentru viteză excesivă și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Astfel de activități care au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ vor fi efectuate și în perioada următoare.Circulați responsabil și adoptați un comportament preventiv în trafic!

De același autor

Related Articles