Accident pe Bulevardul Republicii din Reşiţa!

Neatenţia la volan poate produce pagube materiale însemnate!

La această concluzie au ajuns astăzi doi şoferi grăbiţi în trafic. În urmă cu puţin timp pe Bulevardul Republicii 19 din municipiul Reşiţa două autoturisme s-au ciocnit. În urma impactului daunele materiale sunt destul de însemnate. Din fericire, nu au fost victime iar şoferii s-au înţeles amiabil, fără să mai fie nevoie de intervenţia poliţiştilor, conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Caraş-Severin.

Vă reamintim că cele mai des întâlnite accidente în trafic sunt tamponările uşoare în urma cărora ambii şoferi pleacă doar cu o serie de avarii minore la automobile şi poate o sperietură zdravănă, dar fără răni sau altfel de traume. Genul acesta de accidente sunt de obicei soluţionate pe loc, între şoferi la faţa locului prin completarea unui formular de constatare amiabilă sau cu acordul de a se întâlni la o alta oră/dată atunci când timpul nu le permite sa rezolve problema pe loc.

Poliţiştii avertizează ca această metoda de înţelegere între şoferi cu evitarea contactării organelor de poliţie poate avea rezultate extrem de neplăcute, în funcţie de situaţie.

Obligativitatea de a declara evenimentul în mai puţin de 24 de ore!

O regulă de care şoferii fie nu sunt conştienti, fie nu realizează ca ar constitui contravenţie, este necesitatea de a declara evenimentul la cel mult 24 de ore după producerea acestuia. În cazul în care una dintre părţi descoperă ca s-au produs vatamari şi nu doar daune materiale sau asiguratorii consideră ca formularul de constatare amiabila nu este întocmit corect, şoferul poate fi indrumat să se prezinte la sectia de poliăţie pentru soluţionare.

Problema apare când de cele mai mule ori aceste situaţii neprevăzute forţează şoferul să se prezinte cu mult peste termenul legal de 24 de ore, rezultând reţinerea permisului pe 30 de zile.

Pentru a evita acest tip de situatie neplacuta, politia rutieră recomandă ca orice eveniment rutier, oricât de uşor, soldat cu daune materiale să fie comunicat la serviciul de Urgenţă 112 cu menţiunea că părţile au convenit să soluţioneze situatia pe cale amiabilă.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles