Accident la TMK Reşiţa. Un angajat a murit după ce o locomotivă i-a tăiat mâna

ambulanta batranaUn angajat al TMK Reşiţa şi-a pierdut viaţa. În timp ce efectua manevre pe linia de cale ferată uzinală, în scopul ataşării unei garnituri de vagoane la o locomotivă Diesel, un bărbat de 52 de ani a sărit de pe scara locomotivei aflată în mişcare, căzând între şinele de cale ferată unde a fost călcat pe braţul drept de roata din faţă a locomotivei.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara unde ulterior a decedat. Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a trimis la faţa locului un inspector, pentru a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, precum şi pentru a stabili caracterul evenimentului (dacă a fost sau nu accident de muncă).

În primele opt luni ale acestui an au fost comunicate de angajatori 46 evenimente soldate cu 10 morţi (din care 4 cazuri de accidente în afara muncii), 2 accidente de circulaţie soldate cu 6 accidentaţi şi 6 accidente de traseu soldate cu incapacitate temporară de muncă. Pentru a fi stabilit caracterul acestor evenimente, şi anume dacă sunt incluse în categoria accidentelor de muncă, acestea sunt cercetate de către inspectorii de muncă.

De același autor

Related Articles