A început anul universitar 2014-2015!

deschidere an universitar resita (1)

În acordurile cunoscutului imn studenţesc, Gaudeamus, conducerea academică a universităţii Eftimie Murgu din Resita a luat loc în sala Aula magna, în prezidiu, alături de reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale şi pentru prima oară, de secretarul primăriei din Vârşeţ, Milucu Zikor, care a salutat prezenţa în acest an a 20 de boboci din Serbia şi le-a cerut să fie harnici şi să reprezinte comunitatea românească de acolo cu cinste. Alocuţiunile s-au referit la calitatea învăţământului reşiţean, dar şi la greutăţile pe care le întâmpină o facultate de mărime medie şi dintr-un judeţ  cu o putere economică scăzută.

Rectorul universităţii, Doina Frunzăverde a trecut în revistă paşii importanţi făcuţi pentru dezvoltarea unităţii de  învăţământ de-a lungul celor 42 de ani de existenţă, iar la final a urat tuturor succes în noul an şcolar.

În încheiere, în sală au rămas doar studenţii din anul întâi , care au fost repartizaţi profesorilor îndrumători în funcţie de specializarea aleasă.

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles