A furat peste 10.000 de lei şi a jucat o parte din bani la păcănele

Un bărbat de 21 de ani, care lucra în Lugoj, a fost condamnat în prima instanță la 2 ani și 2-ă luni de închisoare.

Acesta a fost găsit vinovat de infracțiune de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și accesul ilegal la un sistem informatic individul.

Bărbatula a ajuns la Lugoj prin intermediul unei firme de recrutare și la un moment dat, în blocul în care era cazat, a dat peste portofelul unui locatar. Acesta a făcut poze la documentele din portofel, iar câteva ore mai târziu a sunat la bancă, solicitând schimbarea unor date personale, dându-se drept posesorul cardului individul.

Acesta a trecut de toate întrebările de securitate și a transferat în cont zece mii șase sute de lei, pe care titularul adevărat îi avea în cont.

Polițiștii lugojeni au fost anunțați de un bărbat că a rămas fără banii din cont, astfel că aceștia au anunțat colegii de la Timișoara care sunt specializați pe criminalitate informatică.

Poliţiştii au aflat în scurt timp datele dispozitivelor de pe care s-au făcut operațiunile financiare.

Deși fapta s-a petrecut la început lunii august a anului trecut, individul a fost prins în luna aprilie a acestui an, în județul Brașov, după ce o perioadă de timp acesta s-a ascuns în Cehia.

Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor că el este cel care a transferat banii, recunoscând și modul de operare. O parte din cei zece mii șase sute de lei au fost jucați la păcănele.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, individul va trebui să dea înapoi banii pe care și a însușit pe nedrept.

Sentința Tribunalului Timiș nu este definitivă.

De același autor

Related Articles