A fost activat Planul Roșu de Intervenție la Spitalul Louis Țurcanu din Timişoara, secția Pediatrie

Sâmbătă, la ora 07:37 pompierii timişoreni au fost solicitați să intervină în urma unei degajări de fum la Spitalul Louis Țurcanu, secția Pediatrie.

La locul evenimentului au fost trimise următoarele forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara: O autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri.

În urma recunoașterii, fumul provenea de la aparatul de R.M.N. situat la paterul clădirii, nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum. De la ora 7:45 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Au fost evacuați aproximativ 46 de copii și 42 adulți, relocați în altă clădire.

La ora 08:20 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție. Din fericire, nicio persoană nu necesită îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat sâmbătă că fumul degajat de aparatul RMN de la Secţia Pediatrie a Spitalului de Copii ‘Louis Ţurcanu’ din Timişoara provenea de la evacuări de heliu ale sistemului de răcire al aparatului, Planul Roşu de Intervenţie fiind dezactivat.

După efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că erau evacuări de heliu de la instalaţia de răcire a aparatului RMN, situat la parterul clădirii‘, a precizat Elena Megherea.

Inhalarea de heliu poate provoca dureri de cap, dureri în gât, ameţeli, greaţă şi dificultăţi de respiraţie

De același autor

Related Articles