A doua zi de protest la DSP Caraş-Severin

Cei 75 de angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin au protestat şi astăzi timp de 30 de minute în faţa instituţiei. Principalele revendicări sunt legate de salariile mici, care în cele mai multe cazuri se încadrează între 2.500 şi 3.200 de lei net. Iar salariul unui medic cu experienţă cu greu ajunge la 4.900. Veniturile acestora nu s-au modificat din 2017.

În toate DSP-urile din țară este o revoltă generalizată. Oamenii sunt nemulțumiți că, după șase ani de la apariția legii salarizării, ei au rămas tot cu buzunarele goale în condiţiile în care alte categorii profesionale şi-au primit drepturile ce li se cuvin.

Proteste similare au fost anunțate și în județele: Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Bacău, Brăila, municipiul București, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui.

În Caraş-Severin angajaţii DSP vor protesta şi mâine în faţa instituţiei. Nu este exclusă nici posibilitatea sistării întregii activitati, în cazul în care doleanţele acestora nu vor fi rezolvate.

De același autor

Related Articles