A doua ediţie a festivalului Stradivarius Music Nights la Castelul Corvinilor

A doua ediţie a festivalului Stradivarius Music Nights By the Castle de la Castelul huniazilor, Hunedoara, are loc până în 28 august 2018.

Festivalul ii are ca invitati permanenti pe Razvan Stoica, alaturi de vioara Stradivarius „The Queen”, Andreea Stoica, pianista, si orchestra de camera Kamerata Stradivarius.

In 28 augusţ cunoscutul pianist Marian Petrescu va sustine un recital pianistic de jazz classic. Semnatar al multor CD-uri ce au adunat premii importante, si singurul roman detinator al unui premiu Grammy, Marian Petrescu revine pe scena romaneasca cu multe surprize si amintiri.

Natasa Gurjic (Olanda) va fi invitata speciala a ultimei seri de festival. Natasa (vioara Guarneri del Gesu) va canta alaturi de Razvan Stoica bine-cunoscutul concert pentru doua viori si orchestra de J.S. Bach. Programul va include si Suita pentru vioara si orchestra de J. Sibelius dar si alte premiere – lucrari compuse special pentru Kamerata Stradivarius si pentru solistii ei.

Andreea Stoica a debutat la numai cinci ani pe scena Ateneului Roman alaturi de Orchestra Filarmonica, interpretand concertele de Mozart. In cariera solistica, a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA. De-a lungul timpului a adunat premii sau critici pozitive cu fiecare aparitie. De asemenea, pianista dovedeste tehnica impecabila si muzicalitatea prin abordarea unui repertoriu diverş interpretarea sa fiind perfect adaptata fiecarui stilul componistic.

Razvan Stoica are o activitate artistica diversa pentru care este apreciat in Europa, Asia dar si in SUA, unde recent a fost protagonistul multi-premiatului film artistic-documentar „Strad Style” si compozitorul coloanei sonore. Este invitat frecvent al orchestrelor de anvergura din Olanda, Germania, Spania, Italia, Franta, si colaboreaza cu dirijori de renume.
Vioara Stradivarius „The Queen” a apartinut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H. w Ernst.

Cei care asculta vioara Stradivarius „The Queen” in concert marturisesc o experienta speciala sub aura celor trei violonisti de exceptie, Ernsţ Paganini, Stoica.
In anul 2010 Razvan a pus bazele Kameratei Stradivarius – orchestra de camera care, inca de la primele aparitii a atras atentia publicului datorita sunetului specific creat si cu ajutorul instrumentelor a caror varsta este aproape la fel de inaintata ca a viorii Stradivarius „The Queen”.

Evenimentul este organizat de Euromed Development în colaborare cu Primăria Hunedoara şi Teatrul de Artă Deva.