91 de ani de protecţie civilă în România!

În centrul civic din Reșița a fost organizat, miercuri, un ceremonial la care au luat parte pompieri militari și civili pentru sărbători 91 de ani de la legiferarea Protecţiei Civile în România.

Ceremonialul a debutat cu intonarea Imnului Național al României, o slujbă religioasă și prezentarea semnificației Zilei Protecţiei Civile.  

Festivitatea a continuat cu avansarea în gradul militar următor, înainte de termen, a șase pompieri militari, (doi ofițeri și 4 subofițeri) care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

La ceremonie au fost prezenți și au rostit discursuri prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Ioan Dragomir:

Romeo Dunca:

Ioan Popa:

La eveniment au asistat comandanții structurilor MAI și MApN, șefii instituțiilor cu care ISU colaborează pentru gestionarea situațiilor de urgență, alături de cadre militare în rezervă care și-au adus contribuția în gestionarea situațiilor de urgență.

De asemenea, inspectorul șef, lt col Ionel Tilca, a transmis mesajul Inspectorului general al IGSU și a adresat mulţumiri întregului colectiv, asigurându-i pe cei prezenți că, indiferent de provocări, pompierii cărășenisunt pregătiți pentru a gestiona orice situație de urgență, fiind mereu în sprijinul semenilor aflați la nevoie.

În fiecare an, la data de 28 februarie, este marcată Ziua Protecţiei Civile în România. Protecţia Civilă a apărut ca urmare a necesităţii protejării vieții oamenilor și bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate.

Cele mai citite

Related Articles