9 medici de familie din Caraș-Severin au primit vaccin de la Johnson & Johnson pentru imunizarea populației

Medicii de familie din Caraș-Severin au devenit tot mai interesaţi de vaccinare anti COVID-19! Dacă la început erau doi apoi patru, iată că în acest moment, nouă medici de familie vor imuniza populaţia în cabinetele proprii cu serul de la Johnson & Johnson.

Aceştia vor primi dozele necesare de la Direcţia de Sănătate Publică, urmând ca de astăzi sau cel târziu mâine să programeze pacienţii doritori pentru imunizare. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

„Este vorba despre Ancuţa Naidan Imbrea din Ezeriş, Caius Ghelesian din Fârliug, Maria Nistoran din Moldova Nouă, Denise Lichiardopol din Glimboca, Ecaterina Pavel şi Gherorghe Jenar din Reşiţa, Aneta Mărţuică din Iablaniţa, Daniela Lelcu din Bocşa şi Adelaida Alexandru din Topleţ. Şi Emilia Mageriu de la Moldova Nouă se va alătura în perioada următoare medicilor de familie care vor vaccina pacienţii în cabinetele proprii astfel că numărul celor implicaţi în acest proces de imunizare va ajunge la 10”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Cele mai multe doze, 300 la număr vor ajunge la medicul Ecaterina Pavel din Reșița pentru că în acest moment are și cele mai multe solicitări pentru acest tip de vaccin.

Primul pas care trebuie făcut este ca acel cabinet să fie numit cabinet vaccinator. De ce? Pentru că, spre deosebire de vaccinarea obișnuită, vaccinarea pentru Covid-19 se face în acest moment pe un alt contracţ care se semnează cu CNAŞ nu cu DSP. Deci va trebui să existe acel contract.

Ministerul Sănătăţii ne reamintește că acest vaccin se administrează într-o singură doză ceea ce reprezintă un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al vaccinării unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Astfel, o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun în fața virusului COVID-19.

De același autor

Related Articles