60,75% – rata de promovare în prima sesiune a examenului de bacalaureat, după soluționarea contestațiilor

În Caraş-Severin, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut în urma contestaţiilor cu două procente. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, după recorectarea lucrărilor, 60,75% dintre candidaţi au obţinut note de trecere.

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021) au fost afișate astăzi, 9 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat http://bacalaureat.edu.ro/. Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 60,75% (în creștere cu 2,29%, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale – 58,46%). Astfel, din cei 1.661 de candidați prezenți au promovat 1.009 candidați (față de 971 – înainte de contestații). Numărul mediilor de 10 (zece) a rămas același (2).

Elevii care nu au promovat, între 19 – 26 iulie se pot înscrie la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat ce debutează în 16 august cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

De același autor

Related Articles