caldura centralizata

Primăria Reşiţa ia în calcul renunţarea la încălzirea în sistem centralizat. Până în 24 februarie, cetăţenii municipiului pot să-şi exprime opiniile în legătură cu menţinerea acestui serviciu public, cu suport de la bugetul local a pierderilor, sau oprirea şi conservarea sistemului până la găsirea celor mai bune soluţii. Chestionarul este postat pe pagina web a primăriei.

În prezent, dintre cei aproximativ 1.000 de abonaţi, doar 500 de familii sunt consumatoare efectiv de agent termic, restul fiind instituţii publice şi agenţi economici. Anul trecut, pierderile înregistrate de societatea de termoficare s-au apropiat de 7 milioane de lei.

Primarul muncipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu:

Reşiţenii sunt de părere că după trecerea iernii societatea furnizoare de agent termic din Reşiţa ar trebui să fie conservată sau înstrăinată pentru că pastrarea ei presupune creşteri ale taxelor şi impozitelor.

Cetăţenii sunt de părere totuşi că instituţiile publice, respectiv şcolile care sunt racordate la sistemul de încălzire centralizat, ar trebui ajutate de administraţia locală să poată beneficia de agent termic.

Ovidiu Babolea, în dialog cu câţiva reşiţeni: