[AUDIO] Fără chioşcuri la Reşiţa. Reintroducerea tramvaiului mută comerţul stradal în spaţii închise

Toate chioşcurile vor dispărea în perioada următoare din Reşiţa. În primă fază este vizată zona Kaufland-Victoria, unde vor începe lucrările de reintroducere a tramvaiului.

Municipalitatea a somat operatorii acestor construcţii să elibereze domeniul public, în caz contrar se va trece la ridicarea lor, după cum a declarat şeful Direcţiei de Patrimoniu, Liviu Gârtoi. Între timp, se caută soluţii pentru ca să-şi poată comercializa în continuare marfa.

Şeful Direcţiei de Patrimoniu, Liviu Gârtoi Vor fi afectate, nu numai chioșcurile de ziare, ci şi celelalte pe care de obicei le găsiți în aliniamentul blocurilor, în lateral. Comercializează îmbrăcăminte sau produse alimentare. Pentru a veni în sprijinul acestor comercianţi care își vor suspenda activitatea, au fost identificate mai multe clădiri, unde vor fi amenajate spaţii, astfel încât oamenii să poată să-şi comercializeze în continuare marfa. Una dintre locații este o construcție începută și nefinalizată, care intrat în proprietatea municipiului, situată în fața Gării de Nord.

Aşa numiţi chioşcari sunt de părere că este o măsură absurdă şi peste tot în lume există comerţ stradal. Ei spun că oamenii nu intră într-un magazin să-şi cumpere un ziar, o integramă sau un covrig, comerţul stradal nu funcţionează în spaţii închise.

Eu sunt de acord să mă mut o perioadă, să schimb locaţia, dar desfiinţarea punctelor de presă şi a celorlalte puncte de vânzare stradală, mi se pare un pic exagerată. Dacă vă gândiţi şi la impactul social… În Reşiţa, poate sunt 200 de persoane care au o mică afacere, o covrigărie, o langoşerie, un punct de presă, care este comerţ stradal şi există peste tot în lumea asta.

Cele mai citite

Related Articles