Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara va fi extinsă și modernizată. Consiliul Județean Timiș a lansat licitația de proiectare și execuție pentru investiția ce se ridică la 4,4 milioane lei, fonduri europene, a anunțat președintele CJ Călin Dobre.

Construim un corp nou cu o suprafață la sol de 355 mp și o suprafață desfășurată de aproape 800 mp, cu subsol, parter și etaj. La parter, se va amplasa o cameră pentru accesul ambulanțelor și o sală nouă de așteptare. De asemenea, vor fi create spații de decontaminare și deparazitare, camere de recepție și triaj, cât și grupuri sanitare. La etaj, vom crea și o sală de curs.

Investiția va permite și schimbarea destinației unor spații administrative existente în cabinete de consultații, de mică chirurgie și de ginecologie, cu refacerea finisajelor.

Valoarea estimată a contractului este de 4.4 milioane lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Din această sumă, 135.000 lei sunt rezervați serviciilor de proiectare.

Durata contractului este de 25 de luni, 6 de proiectare și 19 luni pentru execuția lucrărilor.