4 centre de vaccinare anti-Covid pentru copii, în Caraș-Severin

Vaccinarea anti COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe după 26 ianuarie şi în Caraş-Severin. Vaccinul pentru această categorie de vârstă nu va fi administrat în toate centrele de imunizare din judeţ, ci doar în 4 unitaţi din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă, ne-a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Dănilă Miloș:

Direcția de Sănătate Publică a încercat să aibă o continuitate a sistemului de vaccinare, în sensul de a acoperi întreaga zonă pentru copiii care doresc să se vaccineze în Caraș-Severin. În județul nostru, vaccinarea poate să înceapă după data de 26 ianuarie; am constituit cadrul administrativ, în sensul că platforma poate și acceptă înscrierea copiilor care doresc să se vaccineze.”

Pentru efectuarea vaccinului este nevoie de consimţământul părintelui sau al reprezentantului legal al minorului. Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă, în cabinetele centrelor de vaccinare. Aici se va face şi triajului medical prin completarea chestionarului dedicat copiilor. Aceştia vor fi imunizati cu Pfizer, o fiolă specială de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile.

Vaccinul anti-covid, administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, ajută la protejarea acestora împotriva complicațiilor grave. De la începutul pandemiei s-a constata că, și această categorie, în special cei care suferă de afecțiuni cronice, pot dezvolta o formă gravă de boală. În plus, acest vaccin previne spitalizarea în cazul copiilor.

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma permite programarea copiilor, din categoria de vârstă mai sus menționată, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

Sursa foto: Rovaccinare

De același autor

Related Articles