3.000 de protestatari în stradă la Timişoara, câte 2.000 la Sibiu şi Cluj

Peste 3.000 de persoane au participat sâmbătă seara la protestul antiguvernamental de la Timişoara, în timp ce la Sibiu şi Cluj-Napoca numărul manifestanţilor a fost de peste 2.000, potrivit forţelor de ordine, acţiuni de protest de amploare mai redusă având loc şi în alte oraşe din ţară.

* TIMIŞOARA

Protestul din Piaţa Victoriei de la Timişoara, la care au participat, sâmbătă seara, în total, în jur de 3.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 21,00, fără incidente, după ce participanţii au pornit în ”plimbarea” devenită tradiţională la finalul protestelor.

Până la ora 19,30, în piaţa centrală erau circa 500 de persoane, dar după ora 20,00 au început să se adune mai mulţi, masa compactă fiind de circa 2.000 de timişoreni, dar pe la miting au mai trecut alte circa 1.000 de persoane, care au stat câte 15-20 de minute şi au plecat din cauza frigului.

* ARAD

În jur de 35 de protestatari s-au aflat sâmbătă seara în faţa Primăriei Arad, ei protestând împotriva Guvernului Grindeanu.

Ei au venit cu pancarte inscripţionate cu mesaje critice la adresa Guvernului şi a PSD, precum şi cu steaguri tricolore şi vuvuzele. Protestul a fost unul fără incidente, încheindu-se la ora 21,00.

* SIBIU

Peste 2.500 de sibieni au participat, sâmbătă seara, la protestul antiguvernamental avizat de autorităţile locale, potrivit unor surse oficiale.

Ca şi în serile precedente, oamenii şi-au dat întâlnire în jurul orei 19,00, în Piaţa Mare din centrul municipiului, de unde au mărşăluit pe principalele bulevarde din oraş. Protestarii au revenit în Piaţa Mare şi au promis că vor continua să iasă în stradă şi duminică. Principala dorinţă a manifestanţilor este demisia Guvernului.

* CLUJ-NAPOCA

Protestul din municipiul Cluj-Napoca s-a terminat în jurul orei 21,40, având un maxim de circa 2.500 de manifestanţi, potrivit unor surse oficiale.

Oamenii s-au întors în Piaţa Unirii după un marş pe străzile adiacente, care a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Manifestanţii au început să se adune în Piaţa Unirii încă de la ora 19,00.

Oamenii cer în continuare demisia Guvernului Grindeanu şi adoptarea de către Parlament a OUG 14, de abrogare a OUG 13.

În jurul orei 20,00, protestatarii au pornit în marş prin centrul oraşului, scandând lozinci antiguvernamentale şi agitând steaguri tricolore.

‘Stopaţi dezinformarea’, ‘Fără imunizate, rezist’, ‘Demisia’, ‘Ne-am trezit’ sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele manifestanţilor.

* BRAŞOV

Cea de-a 12 zi consecutivă de proteste antiguvernamentale de la Braşov s-a încheiat sâmbătă seara, în jurul orei 21,45, în Piaţa Sfatului, la manifestaţie participând circa 1.500 de oameni, potrivit forţelor de ordine.

Deşi organizatorii se aşteptau la câteva mii de participanţi, numărul protestatarilor a ajuns la momentul de vârf după ce au plecat din faţa Prefecturii, parcurgând câteva străzi din centrul oraşului spre Piaţa Sfatului, la aproximativ 1.500 de oameni.

În Piaţa Sfatului, manifestanţii au întins un steag tricolor cu o lungime de 12 m şi o lăţime de opt metri fiind ţinut de peste 20 de persoane, moment în care s-a intonat Imnul Naţional. Tricolorul a fost cumpărat din donaţiile a peste 100 de braşoveni.

În timpul desfăşurării acţiunii de protest nu s-au semnalat incidente.Pentru duminică seara a fost anunţată o nouă acţiune de protest începând cu ora 18,00.

* CONSTANŢA

Peste 300 de manifestanţi, care au pornit în marş de la sediul Prefecturii, sâmbătă seară, pe principalele bulevarde ale Constanţei, au organizat un miting de protest împotriva Guvernului Grindeanu la ora 21,00, în faţa sediului Organizaţiei judeţene PSD.

După ce au mărşăluit timp de peste o oră pe traseul: Bulevardul Ferdinand – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu – sediul PSD, manifestanţii au rămas în stradă, timp de 15 minute, pentru a-şi arăta dezacordul cu politica guvernamentală prin care a fost modificată legislaţia penală.

Marşul de protest s-a încheiat tot pe platoul prefecturii, după ora 22,00.

* PLOIEŞTI

Aproape o sută de persoane au protestat, sâmbătă seara, în centrul municipiului Ploieşti, manifestaţii continuând să scandeze împotriva Guvernului şi împotriva PSD.

Protestatarii s-au strâns din nou în faţa Palatului Administrativ, unde au fredonat melodia ‘Ţara mea’ şi au intonat imnul naţional.

De asemenea, ei au cerut demisia Guvernului. Totodată, ei au continuat să strige ‘Ieşiţi din casă dacă vă pasă’, îndemnându-i pe ploieşteni să iasă în stradă pentru a manifesta.

* CRAIOVA

Câteva zeci de persoane au protestat sâmbătă seara, pentru a 12-a zi consecutiv, în Piaţa ‘Mihai Viteazul’ – Piaţa Prefecturii din centrul Craiovei împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD.

Oamenii au stat în piaţă timp de aproape două ore şi, la fel ca şi în serile precedente, au cerut demisia actualului Guvern, au scandat împotriva PSD.

De asemenea, ei au purtat steaguri tricolore şi pancarte pe care se putea citit ‘Transparenţă, nu ordonanţă de urgenţă’; ‘Ghinion, rezistăm!’, ‘Corupţia ucide’; ‘Uniţi, salvăm toată România’, iar una dintre protestatare şi-a pus pe piept o pancartă cu mesajul ‘Olteancă rezistentă la frig’.

* TÂRGU MUREŞ

Peste 20 de persoane au protestat, sâmbătă seara, aproximativ o oră şi jumătate, în faţa Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, cerând demisia Guvernului Grindeanu pentru modul în care a fost adoptată OUG nr. 13/2017.

Protestatarii au scandat ‘PSD nu uita, ţara asta nu-i a ta!’, ‘Jos Guvernul!’ , ‘Refuz acest abuz!’, ‘Rezistăm, nu plecăm!’, ‘Conducători, nu dictatori!’ şi au declarat că vor rămâne în stradă până când Guvernul Grindeanu va pleca.

foto Agerpres