Tabere gratuite pentru copiii cu probleme sociale și handicap

În Caraș-Severin, un număr de 88 de copii şi tineri cu probleme sociale ori cu handicap se vor bucura în această vară de locurile din taberele puse la dispoziţie prin Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Caraş-Severin.

“Taberele sociale sunt disponibile celor care îndeplinesc condiţiile noastre. În acest an, o parte din numărul de locuri va fi alocat copiilor, elevilor şi studenţilor care au probleme de ordin social, iar cealaltă parte va fi alocată copiilor şi tinerilor din centre de plasament sau celor care beneficiază de măsuri de protecţie specială. Profit de această ocazie pentru a aduce la cunoştinţa celor interesaţi că pot veni la noi pentru a vedea dacă se încadrează în condiţiile de înscriere şi selecţie în aceste programe. Eu le recomand să participe cu toată încrederea, deoarece se va merge pe principiul – primul venit, primul servit”, a declarat , într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Daniela Lupşan.

Mai exact, de aceste locuri vor beneficia 32 de copii ce provin din familii ale căror venituri medii lunare pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, precum şi cei care beneficiază de o măsură de protecţie socială specială. Cei care se încadrează în aceste criterii vor trebui să depună la DJTS Caraş-Severin o cerere tip, adeverinţe care să le ateste că fac parte din cele două categorii, dar şi o adeverinţă care să le ateste calitatea de elev în învăţământul de stat, precum şi media la învăţătură. Pentru a fi eligibil, elevul trebuie să aibă media zece la purtare sau calificativul foarte bine.

Bugetul alocat Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin în acest sens este de 16 mii lei.

Celelalte 56 de locuri sunt disponibile elevilor şi studenţilor cu handicap I, II şi III, dar şi însoţitorilor lor. Şi de această dată, este nevoie să se depună o cerere tip, un document care să ateste gradul de handicap şi o adeverinţă care să ateste încadrarea într-o formă de învăţământ.

Prioritate vor avea persoanele cu handicap care nu au mai beneficiat în anii anteriori de o astfel de tabără.

În acest caz, bugetul alocat DJTS Caraş-Severin este de 21.600 lei.

De același autor

Related Articles