Lumina Învierii a ajuns la credincioşii de pe Valea Cernei!

Tradiţia întâmpinării praznicului Învierii Mânturitorului nostru Iisus Hristos, dar şi vremea foarte frumoasă pe Valea Cernei au adus la Biserica Ortodoxă din Centrul istoric al staţiunii Băile Herculane sute de credincioşi – localnici şi turişti care au ales să petreacă aici sărbătorile pascale!

Ca în fiecare an, după ce au primit Lumina la Biserica ortodoxă, credincioşii s-au deplasat la Parcul Central într-o procesiune condusă de un sobor de preoţi, avându-l în frunte pe Prea Onoratul părinte Nicolae Pereş – protopopul onorific al Băilor Herculane! Lumina lumânărilor şi valul de oameni care părea nesfârşit au creat şi în această noapte o imagine deosebită, care i-a fascinat pe cei care au avut prilejul să o privească! La Chioşcul pentru fanfară din mijlocul Parcului Central a fost săvârşită slujba religioasă a Învierii, iar după o oră credincioşii s-au deplasat din nou la Biserică pentru a lua Paştele şi apoi au plecat acasă, continuând sărbătoarea!

Am venit la Biserică, la Învierea Domnului, încercăm să participăm şi noi cu trup şi suflet! Mă simt foarte bine, e o tradiţie frumoasă şi o respectăm! 

Am venit la Sfânta Înviere cu familia, să luăm Lumina Sfântă! Aici am copilărit, am locuit chiar deasupra Bisericii şi sunt legat de acest loc şi de această Biserică!

Aşteptăm să luăm Lumină, Învierea Domnului şi apoi ne retragem acasă pentru următoarea etapă! E foarte frumos, anul trecut a plouat, acum este cald, frumos şi ne bucurăm!

În oraşul Băile Herculane au mai avut loc slujbe de Înviere la Mănăstirea cu hramul Naşterea Maicii Domnului şi Biserica Ortodoxă din Pecinişca.

Paul-Sever SMADU

 

 

De același autor

Related Articles