Gâlceavă în consiliul local Reşiţa

Modelul de contract de închiriere a terenurilor situate în intra sau extravilanul municipiului Reşiţa, a stârnit nelinişte printre cetăţeni. 

Şi asta pentru că în el se stipulează amenzi de până la 100.000 de lei în cazul în care pe terenul respectiv au fost executate lucrări fără autorizaţie de construcţie.

La şedinţa în plen a Consiliului local a participat şi un reprezentant al cetăţenilor care au astfel de terenuri închiriate de la primărie, în zona Aleei Gugu. Acesta a ridicat probleme de natură socială cu privire la înştiinţările primite de la primărie cu privire la dărâmarea construcţiilor ridicate ilegal:

În zona mea, aleea Gugu sunt cam 200 de familii din care 30 sau mai multe chiar locuiesc acolo. Au copii care merg la şcoală. Vecinii mei, sunt bătrâni, au teren din anii 80. li se pune în vedere să dărâme clădirea în care stau. Au peste 70 de ani. Unde merg oamenii aceştia? în plus, avem animale, avem câini. Toţi sunt microcipaţi, vaccinaţi, au carnet de sănătate. Ce se întâmplă cu ei? Îi ducem la adăpost, îi lăsăm pe stradă ? Nu credeţi că este şi o problemă socială, înainte de a dărâma sau amenda?” – a spus indignat cetăţeanul.

În lipsa primarului Ioan Popa, şeful grupului consilierilor liberali, Adrian Popescu, a încercat să lămurească situaţia:

Vom vedea de la caz la caz ce putem face. V-am dat şi exemplul cetăţeanului de pe Mozart, când noi, consiliul local, l-am băgat în legalitate. Avea o situaţie destul de precară. Avea copii, soţie, munceşte, e serios şi am găsit formula.” – a spus acesta.

Totodată , consilierul Adrian Popescu a explicat că această sancţiune pentru construcţiile ridicate ilegal figurează în lege încă din 1991, dar nu a fost trecută în vechiul model de contract de închiriere, iar oamenii era posibil să nu ştie că pot fi amendaţi .

La această oră sunt semnate 200 de contracte de închiriere de teren către cetăţeni, iar în săptămânile ce urmează vor fi semnate alte peste 300 – s-a mai afirmat în cadrul şedinţei de consiliu local.

Urmează însă controalele pentru verificarea legalităţii construcţiilor ridicate pe domeniul public.

Cele mai citite

Related Articles