Parohia Zerveşti, în sărbătoare

La numai câţiva kilometri de Caransebeş, în Parohia Zerveşti a fost astăzi zi de bucurie duhovnicească, deoarece biserica parohială a fost binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, la 80 de ani de la târnosire.

Pentru că în ultima perioadă s-a lucrat la sfântul locaş, atât la exterior, cât şi la interior, Preasfinţia Sa a venit în Duminica a doua din Postul Naşterii Domnului să sfinţească Biserica cu hramul “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zerveşti.

La orele dimineţii a săvârşit slujba de sfinţire, iar în continuare a oficiat Sfânta Liturghie. Părintele paroh a fost hirotesit de către ierarh iconom, pentru că a slujit biserica lui Hristoş înfrumuseţând-o şi renovând-o. De asemenea Părintele Episcop le-a oferit Diploma de excelenţă “Sf. Ap. şi Ev. Luca” bunilor credincioşi ce s-au alăturat demersului de renovare al bisericii. La sfânta slujbă au fost autorităţile locale, precum şi numeroşi credincioşi, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în veşminte populare.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinţitul Părinte Lucian l-a hirotonit preot pe diaconul Mihai Alexandru Ecovescu, pe seama Parohiei Nicolinţ din Protopopiatul Moldova Nouă. Biserica cu hramul “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zerveşti a fost construită în anul 1857 în stil baroc vienez. Biserica a fost târnosită la 24 octombrie 1937 de Vasile Lăzărescu, episcopul Caransebeşului, în urma unor reparaţii capitale.

(Marius Căruntu)

 

Cele mai citite

Related Articles