Muzică şi zâmbete de copii, în festival, pe Valea Cernei!

La Teatrul de Vară din Parcul Vicol, din staţiunea Băile Herculane, a început aseară cea de-a 6-a ediţie a Festivalului de muzică uşoară ZÂMBET DE COPIL, în prezenţa unui public foarte numeros, care a venit în număr mare să asiste la evoluţia copiilor prezenţi în concurs. Iar copiii nu au dezamăgit, primind aplauze la scenă deschisă pentru programul arătat spectatorilor şi juriului festivalului, din care fac parte şi cunoscuţii solişti de muzică populară Adrian Daminescu – preşedintele juriului, Luminiţa Anghel, Ana Badea, Anişoara Vălean şi Ioan Sincu. Şi-au anunţat participarea la această ediţie a festivalului 40 de copii din Arad, Timişoara, Bârlad, Reşiţa, Craiova, Tg Jiu, Reşiţa.

În prima seară a festivalului au participat copii la trei categorii de vârstă: 5-7 ani, 10-12 ani şi 14-16 ani. Din cei 20 de concurenţi au urcat pe scenă doar jumătate, mulţi dintre cei absenţi neputând fi prezenţi deoarece părinţii lor nu au găsit locuri de cazare în staţiune, care este plină la acest sfârşit de săptămână! La sfârşitul programului, solista Luminiţa Anghel a susţinut un recital care a ridicat publicul în picioare!

Copiii participanţi la festival vor avea parte astăzi la prânz de un program de tiroliană şi vizitarea Centrului istoric al staţiunii de pe Valea Cernei, iar la spectacolul care va începe la ora 19.00 vor urca pe scenă participanţii la categoriile de vârstă 8-10 ani, 12-14 ani şi 16-18 ani. Spectacolul copiilor va fi urmat de recitalul solistului Adrian Daminescu, iar juriul va anunţa câştigătorii pentru fiecare categorie de vârstă, precum şi laureatul ediţiei care va primi TROFEUL FESTIVALULUI “ZÂMBET DE COPIL”!

“A fost foarte frumos, juriul a fost minunat şi publicul a fost superb! Nu am avut emoţii pentru că am mai participat la mai multe concursuri şi m-am obişnuit! Am venit pentru prima dată la acest festival şi în Herculane am venit pentru prima dată, deci este o experienţă frumoasă! Vreau să urmez o carieră muzicală, deşi aş vrea să fac şi doctorie, doar că muzica îmi place mai mult!“, ne-a declarat Iulia Timişan din Arad.

Pe scenă m-am simţit bine, pentru acest festival am ales piesa ROMÂNIA de la Adrian Daminescu! Cred că am reuşit să mă pun bine cu juriul!“, ne-a spus Adrian Petcu din Arad, singurul băiat din prima parte a festivalului!

Mă simt foarte emoţionată şi în acelaşi timp fericită şi plină de bucurie! De fiecare dată atunci când cânt pe scenă simt o emoţie pe care vreau să o dăruiesc fiecărui om care mă ascultă! Publicul de la festival cred că a primit emoţia mea, eu mi-am dat toată silinţa şi sper să iau un loc bun!“, ne-a mărturisit o tânără concurentă din Târgu Jiu.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles