Vară muzicală fierbinte la Gărâna: jazz, rock, blues, fusion, folk

 Vară muzicală fierbinte la Gărâna: jazz,rock, blues, fusion, folk – toate sunt programate începând din luna iulie.

Până atunci însă, lucrările de reamenajare a locului numit La scena – locul tradiţional de desfăşurare a acestor festivaluri sunt în toi. Este vorba despre refacerea construcţiei care a ars din temelii iarna trecută din cauza unui scurt-circuit. Ce se întâmplă acum, la început de vară, ne-a spus proprietara „La scena”, Lora Kortveyesi: „De curând ne-a venit scena. În aceste momente aici este un haos, pentru că etapele s-au suprapus: avem şi electricienii, şi tâmplarii şi constructorii, şi trebuie să punem ordine în lucruri , astfel încât să poată lucra toţi. Sunt sigură că vom fi gata la începutul lunii iulie, astfel încât să avem şi câteva zile pentru a verifica dacă totul este funcţional, înainte de 6 iulie, când este programat primul eveniment: cea de-a 21-a ediţie a Festivalului de jazz”.

Pentru a reuşi performanţa de a pune totul la punct, a avut sprijin atât din partea unor firme private, cât şi a administraţiilor locale din Timişoara şi Reşiţa, dar şi a comunităţii din Gărâna, drept pentru care Lora Kortveyesi a dorit să transmită cele mai calde multumiri.

În plus, mulţi dintre muzicienii ce vor fi prezenţi în această vară la Gărâna vin şi ei în sprijinul locului.

Anii trecuţi am investit anii trecuţi în folkul românesc, acum folkul românesc ni s-a alăturat şi investeşte în şi pentru noi prin concertele „pro-bono”, ca banii adunaţi din concerte să ne ajute să plătim această scenă. Ei vor cânta așadar gratuit, ca și cei care vor participa la concertele rock”- a mărturisit Lora.

Şi pentru că tot suntem la partea de ajutor, e bine să ştiţi că oricine poate da o mână de ajutor, participând în această vară la festivaluri şi achiziţionând bilete şi abonamente.

Citeşte şi: Supraîncălzirea conductorilor electrici – cauza probabilă a incendiului de la Complexul „La Scena”

Pe partea de echipamente, situaţia este mai proastă.

Nu mai avem nici o dotare după incendiul din iarnă, şi nici posibilitatea financiară să achiziţionăm. Noi am lucrat cu instalaţia proprie de lumini, dar acestea nu mai sunt.Nu mai avem absolut nici un echipament tehnic necesar pentru scenă. Anul acesta din păcate va trebui să închiriem”- spune Lora.

Evenimentele se vor desfăşura însă în cele mai bune condiţiuni.

Si vor fi:

6 iulie – Festivalul de jazz

15 şi 22 iulie – Festivaluri rock

4-5 august – Festival fusion – în premieră

6 august – Gospel matinal şi Festivalul berii bavareze

10-13 august – Festivalul de folk

De același autor

Related Articles