2021 a adus două nașteri la Spitalul Județean din Reșița și 167 de cărășeni au avut nevoie de îngrijiri medicale în minivacanța de Revelion

Peste 160 de persoane din Caraş-Severin şi-au petrecut minivacanța de revelion în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Medicii şi asistentele nu au avut nicio clipă de pauză, fiind solicitaţi să intervină și de această dată la tot felul de cazuri. Doar 3-4 cărășeni au ajuns la spital pentru că au mâncat sau au băut peste măsură, cei mai mulți au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza bolilor cronice de care suferă sau pentru că s-au infectat cu SARS CoV-2.

Un lucru este clar și de această dată patologiile au fost diverse, ne-o confirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan:

Din seara de 31 decembrie 2020 și până în dimineața zilei de 3 ianuarie 2021, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-au prezentat 167 de persoane, cu patologie diversă: cardiacă, neurologică, psihiatrică, fiind vorba în cea mai mare parte de bolnavi cronici care au prezentat decompensări ale afecțiunii de bază. Dintre acestea, 51 au rămas internate în spital.

Spre deosebire de anii trecuți, când numărul celor care solicitau asistență medicală pentru diferite afecțiuni digestive era mare, de această dată s-au înregistrat doar 3-4 astfel de cazuri, de unde tragem concluzia că oamenii au fost mult mai cumpătați și nu au abuzat de mâncare și alcool”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Roxana Bălan.

De asemenea, în prima zi din noul an, la ora 7.25, la maternitatea spitalului s-a născut un băiat, de 3.100 kg, iar în cea de-a doua zi, pe 2 ianuarie, la ora 13.30, tot un băiat, de 2,800 kg.

De același autor

Related Articles