[FOTO] Săptămâna Națională a Voluntariatului – un adevărat succes la Reșița

Săptămâna Națională a Voluntariatului s-a încheiat astăzi atât la Reșița cât și în tot restul țării.

Finalul evenimentului a fost marcat printr-o acțiune derulată în Parcul Tricolorului unde voluntarii au avut din nou ocazia să se întâlnească cu cei mai mici cetățeni ai urbei. Aceștia au abordat subiecte pe înțelesul celor mici având legătură cu voluntariatul. Cei care au trecut cu copiii prin parc s-au putut opri la standurile special amenajate, pentru ca cei mici să primească un balon o brățară și chiar o pictură pe față din partea tinerilor din cadrul Centrului Mansarda.Atât cei mari dar mai ales cei mici s-au arătat foarte încântați de inițiativa tinerilor și, și-au manifetat dorința ca astfel de activități să aibă loc cât mai des fiind un prilej foarte bun ca cei mici să mai uite de tablete,telefoane și televizor petrecând puțin timp în compania altor copii.

Vă reamintim că, Săptămana Națională a Voluntariatului a debutat duminică, 8 mai printr-o drumeție la Izvoarele Nerei în căutarea comorilor naturale.

Marți, 10 mai: Free Ocico – o activitate de colectare a hainelor care a avut ca scop abordarea consumitului și demonstrarea faptului că mereu cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Hainele colectate au fost donate fundației Humanitas Pro Deo, iar banii strânși din vânzarea acestora au fost folosiți pentru întreținerea centrului de zi din Mociur.

Miercuri, 11 mai: Voluntari ai Centrului de tineret Mansarda şi ai Centrului de Voluntariat Reşiţa au derula la Anina și Brădet un program de prezentare şi informare despre voluntariat. Scopul acestui program a fost acela de a motiva tinerii pentru a se implica în rezolvarea unor probleme în comunitatea locală. În a doua parte a programului au fost organizate ateliere de joacă şi animaţie, de creativitate cu materiale diverse, activităţi recreative, fiind un exemplu despre ce poţi face ca şi voluntar.

Joi, 12 mai: Lecturi urbane. Acţiunea si-a propus atragerea unui număr cât mai mare de participanţi care să citească împreună timp de câteva ore, demonstrând astfel că există preocupări comune în rândul tinerilor și a cetăţenilor.

Și în acest an Săptămâna Voluntariatului a avut un real succes, iar organizatorii promit să revină și la anul cu noi activități și forțe proaspete.

(Alexandru Galbenu)

Cele mai citite

Related Articles