Domul Romano – Catolic Sfântul Gheorghe la ceas aniversar

De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Domul, catedrala romano-catolică din municipiul de pe Bega și Dieceza de Timișoara l-au avut oaspete pe Excelența Sa Miguel Maury Buendia, arhiepiscop titular de Italia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, decan al corpului diplomatic acreditat la București.

Ambasadorul Sf. Părinte Papa Francisc a celebrat o sfântă Liturghie Pontificală începând, la care au participat numeroși clerici, persoane consacrate și credincioși din Timișoara și din întreaga dieceză. O parte dintre tineri au venit îmbrăcați în straie populare românești, maghiare, germane, bulgare, croate, cehe și slovace, Liturghia fiind celebrată cu precădere în limba latină, iar invocațiile de la Rugăciunea Credincioșilor fiind rostite de tineri în cele șapte limbi ale diecezei bănățene Nunțiul Apostolic i-a salutat pe toți cei prezenți, autoritățile locale, membrii ai Parlamentului României, credincioșii, asistența liturgică, dar și corul care a asigurat cadrul muzical al celebrării.

În după-amiaza zilei, ambasadorul papal a efectuat o vizită de curtoazie Prea Sfinției Sale Lukijan Pantelic, episcopul ortodox sârb al Budei și administrator al eparhiei Timișoarei și Înalt Prea Sfinției Sale Ioan Selejan, arhiepiscop ortodox român al Timișoarei și mitropolit al Banatului.

Mâine, 24 aprilie, nunțiul apostolic va vizita Aradul, celebrând o Sfântă Liturghie solemnă în biserica minoriților (Arad-Centru), iar ulterior va vizita sanctuarul de la Maria Radna.

Sursa: Centrul Diecezan Timişoara

Foto: Sipos Eniko

De același autor

Related Articles