[AUDIO] Ciorile, o problemă complicată şi greu de controlat la Reşiţa

Mizeria şi zgomotul pe care îl provoacă ciorile au devenit de nesuportat pentru reşiţeni. Problemele cele mai mari sunt în cartierul Lunca Bârzavei, iar locuitorii se plâng de disconfortul creat. Neputincioasă în lupta cu păsările, care dau ora exactă de ani de zile, Primăria Reşiţa a predat demult armele în războiul cu ciorile. În urmă cu câţiva ani s-a propus chiar şi organizarea unor vânători false, în cadrul cărora vânătorii să tragă focuri în aer pentru a le speria şi alunga, totul a rămas însă în fază de proiect, iar înaripatele îşi fac în continuare veacul în preajma Complexului comercial Victoria şi nu numai.

Ciorile din oraş îi exasperează în special pe reşiţenii care locuiesc în apropierea parcurilor, acolo unde copacii înalţi reprezintă mediul propice pentru astfel de păsări în fiecare zi. Oamenii de pe Aleea Progresului şi Bulevardul Republicii, spre exemplu, spun că le-au surprins dimineaţa, înainte de răsăritul soarelui, dar şi seara la apus, când sosesc în cârduri uriaşe şi sunt foarte zgomotoase.

Una dintre soluţiile luate în considerare de Primărie în ultimii ani a fost toaletarea arborilor înalţi de pe raza municipiului, tocmai pentru a fi distruse cuiburile de ciori, însă problema alungării acestor păsări le dă în continuare serioase bătăi de cap autorităţilor.

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles