16 profesori din Caraş-Severin vor rămâne la catedră până la 70 de ani

Personalul didactic de predare titular, din învăţământul preuniversitar, căruia nu i s-a emis decizia de pensionare, şi care pana la data de 1 septembrie 2024 nu împlineşte vârsta de 70 de ani, poate fi menţinut în activitate ca titular, în funcţia didactică, la cerere, în anul scolar 2024-2025.

A fost încheiată etapa pentru cererea de a rămâne în activitate peste vârsta standard de pensionare.

La nivelul județului Caraș-Severin avem 16 cereri, cereri care au fost soluționate, adică au fost aprobate, așa că, avem 16 colegi care vor lucra peste vârsta standard de pensionare conform metodologiei de mișcare a personalului didactic. D-zeu să le dea sănătate, au dreptul să lucreze până la vârsta de 70 de ani.

Sigur că ne ajută acest lucru. Sunt colegi cu multă experiență la catedră. Ar trebui discutat punctual, nu pot să fac acest lucru când spun asta. Trebuie să spun că sunt discipline la care nevoia de personal didactic este mai mare, sunt discipline unde avem colegi tineri care dau în fiecare an examene de titularizare și din păcate nu sunt posturi de titularizare dar, trebuie să privim lucrurile în ansamblu, să ținem cont de faptul că este un drept legal de care oamenii pot beneficia, “ ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.

La nivelul unitatilor de invatamant pot fi aprobate numai cererile cadrelor didactice care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) cadrului didactic nu i s-a emis decizia de pensionare si pana la data de 1 septembrie 2024 nu implineste varsta de 70 de ani;

b) posturile didactice/catedrele pe care sunt titulare, conform documentului de numire/transfer/repartizare pe post/catedra, sunt complete si au viabilitate de cel putin un an scolar, luand in considerare si cererile privind reducerea normei didactice de predare, fara diminuarea salariului, a personalului didactic de predare, conform prevederilor legale in vigoare;

c) la nivelul unitatii/unitatilor de invatamant, in care urmeaza sa fie mentinute in activitate ca titulare in functia didactica, nu exista reducere de activitate la catedrele pe care cadrele didactice respective sunt titulare si nu este necesara completarea/intregirea normei didactice de predare a altor cadre didactice, conform prezentei Metodologii, din unitatile de invatamant respective cu ore din catedra pe care sunt titulare cadrele didactice care se incadreaza in prevederile de la pct.1 si urmeaza sa fie mentinute in activitate, ca titular, in functia didactica.

Atentie! In conditiile in care, pana la data de 1 septembrie 2024, se constata ca, din cauza reducerii numarului de ore la o anumita disciplina, nu mai este indeplinita conditia de la lit. b) sau lit. c), inspectorul scolar general al ISJ/ISMB revoca decizia emisa conform alin. (11).

2 COMENTARII

  1. Vai de copii noștri, te mai întrebi de ce părăsesc țara, când hienele vor totul pentru ele.
    Rușine pentru performanțele învățământului și dascălilor care nu merită să educe tineri!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles