16 legumicultori din Caraş-Severin au primit câte 3.000 de euro pentru roşiile valorificate

Plata cuvenită celor 16 fermieri cărăşeni care au încheiat cu succes ciclul I al programului „Tomate 2018“ a intrat în conturile acestora. Este vorba de o sumă în valoare totală de 220. 766, 4 lei.

Astfel de câte 3.000 de euro, beneficiază fiecare producător care a reuşit să valorifice, până în 15 iunie, cele 2.000 de kilograme de roşii cultivate în spaţii protejate.

Potrivit coordonatorului de proiect, Adina Bâte, acest program a avut un impact pozitiv asupra legumiculturii din judeţ, datorită faptului că s-a extins utilitatea suprafeţelor de culturi în sere şi solarii:

Fermierii norocoşi sunt din diferite zone ale judeţului, precum: Fîrliug, Vărădia, Zăgujeni, Brebu, Feneș, Berzovia, Vrani, Șopotu Vechi, Caransebeș, Zorlențu Mare, Belobreșca, Oțelu-Roșu, Bocșa, Lupac, Rusca Teregova, Jupa şi Valeapai.

Pentru ciclul al II-lea, alți 18 fermieri se pregătesc să aprovizioneze piețele Banatului cu roșii autohtone. Se estimează că se vor comercializa cel puţin 33 de tone în lunile noiembrie-decembrie a acestui an, a mai spus Adina Bâte pentru Radio Reşiţa. Aceasta a precizat că pentru a participa, în program şi la anul, fermierii cărăşeni interesaţi sau şi cei care au fost înscrişi în anii trecuţi sunt nevoiţi să se înregistreze din nou în luna ianuarie 2019.

(Hardy Cvoica)