Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa mai are identitate pentru cel mult o lună

Doina Frunzaverde rector Universitatea Eftimie Murgu

Procesul de fuziune a Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa cu Universitatea de Vest din Timişoara se află în plină desfăşurare şi se estimează că se va încheia într-o lună, a declarat rectorul Doina Frunzăverde. Aceasta a explicat că până acum s-au stabilit echipele şi temele de lucru, iar în scurtă vreme vor începe discuţiile pentru a se stabili mecanismul de fuziune prin absorbţie.

Pentru acest an de studii nu s-a renunţat la niciun program de licenţă şi nici la facultatea de inginerie aşa cum existau unele temeri. Astfel că sunt în derulare 13 programe de licenţă, 9 de master şi unul de doctorat.

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa s-a confruntat şi cu probleme financiare – ca toate instituţiile regionale de mărime similară din ţară, astfel că a fost nevoie de intervenţii la Ministerul Educaţiei pentru obţinerea de fonduri care să permită derularea normală a procesului de învăţământ, pentru plata salariilor cadrelor didactice şi utilităţilor. 2,3 milioane de lei vor veni din Fondul de Dezvoltare Instituţională a Ministerului Educaţiei, bani ce vor acoperi necesarul până la finalizarea procesului de fuziune cu Universitatea de Vest din Timişoara – a mai precizat rectorul Doina Frunzăverde.

Deocamdată anul universitar se va desfăşura ca şi în alţi ani, iar  schimbările, dacă acestea vor fi  făcute, vor avea loc abia după ce procesul de fuziune se va încheia.(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles