127 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză Craiova – Lugoj

A fost publicat pe SEAP studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova-Lugoj. Acesta va avea o lungime aproximativă de 250 de kilometri şi va face parte din Autostrada Sudului.

Cu o valoare estimată de 127 de milioane de lei, acesta ar putea fi cel mai mare contract pentru un studiu de fezabilitate licitat vreodată de Compania de Drumuri. După cum spune ministrul Cătălin Drulă licitaţia va avea la bază noul caiet de sarcini cu termene şi plăţi mult mai clare astfel încât să nu mai existe sincope în derularea lui.

Profilul drumului care va trece prin apropierea localităţilor Drobeta Turnu Severin, Orşova. Băile Herculane şi Caransebeş va fi de autostradă sau drum-expres urmând ca o decizie exactă în acest sens să fie luată după analiza cost-beneficiu. Viteza şi implicit tipul de drum ar putea varia pe diferite sectoare atât din cauza costurilor cât şi a dificultăţii terenului, fie şi numai dacă luăm în calcul faptul că de la Drobeta Tr. Severin şi până la Lugoj relieful este în mare parte stâncos.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 iulie 2021, iar durata contractului 43 de luni.

De același autor

Related Articles