12 produse tradiţionale sunt atestate în prezent în Caraş-Severin

La această dată avem 12 produse atestate tradițional în județul nostru, însă potențialul este mult mai mare, a precizat pentru Radio Reşiţa adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte. Avantajele schemelor de calitate nu sunt mici pentru că atunci când atești un produs tradițional, practic îi dezvălui și povestea. Având povestea ai scaunul asigurat la masa negocierilor și atunci poți să discuți cu marii retaileri, cu cumpărătorii ș.a.m.d. despre produsul tău.

Dacă te duci și vrei să discuți despre un produs pe care îl fac toţi n-ai cum să intri pe piață sau să rămâi în piață și atunci e nevoie de o poveste a produsului tău. Noi la aceste produse atestate avem povești frumoase în spatele lor, avem atestate produse pe bază de carne, de legume, pâine. Asemenea povești avem peste tot în țară, important este să găsim oameni care să-și ia puțin din timpul dumnealor în așa fel încât să scrie povestea și să vină cu produsele la Direcția pentru Agricultură Caraş-Severin unde beneficiază de tot sprijinul nostru. Nu costă nimic pentru cineva care vrea să-și ateste un produs tradițional.

Un produs tradițional are pe lângă preț, o valoare. Cel mai mare avantaj este protecția pe care o asigură un astfel de produs. Faptul că pe un preparat stă scris produs tradițional îl scoate în evidență față de alte produse similare. Eticheta de produs tradițional conferă garanția și asigură calitatea acelui produs.

Potrivit adjunctului Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Adina Bâte, cele 12 produse atestate tradițional din județul nostru sunt: salata bănățeană mixtă din ciuperci și legume ca la Wolfsberg, salata bănățeană din ciuperci, zacusca cărășană din ciuperci, zacusca bănățeană din fasole, zacusca bănățeană din vinete, cârnați din carne de capră ca la Soceni, brânza de capră înpistrită cu piparcă ca la Soceni, pecinari cornerevinţi, zacusca din dovlecel ca la Bocșa, dulceața de ardei iute ca la Bocșa, sos vegetal din bureți de fag ca la Bocșa şi pita albă de Soceni.

Cele mai citite

Related Articles