Expoziţie “100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu”

IMG_9837După Bucureşti şi Timişoara, de astăzi a fost deschisă şi la Reşiţa expoziţia itinerantă “100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu”. În foaierul sălii de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin va fi deschisă până sâmbăta viitoare e expoziţie de fotodocumente, ce marchează evoluţia omului politic Corneliu Coposu.

„Este o expoziţie care încearcă să aducă în memoria opiniei publice personalitatea lui Corneliu Coposu”, a declarat Mircea Mureşan, vicepreşedintele Asociaţiei Creştin Democrate România de Mâine – principalul organizator al acestei manifestări. „Este o expoziţie care prinde practic toată viaţa şi activitatea lui Corneliu Coposu, perioada de început a vieţii politice, perioada de detenţie din perioada comunistă şi perioada de final, în care Corneliu Copăosu s-a manifestat în plenitudinea sa ca om politic. La versinaj au participat oameni de artă şi cultură, politicieni şi reşiţeni interesaţi de viaţa şi activitatea lui Corneliu Coposu.

În cuvântul adresat celor prezenţi, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Sorin Frunzăverde a amintit de un citat al scriitorului american Ernest Miller Hemingway: „Un om poate fi distrus dar nu învins. Fără să ştie Hemingway a pus această amprentă înclusiv pe destinul unui om care a marcat viaţa politică a ţării noastre”. Expoziţia va fi deschisă până în data de 18 octombrie după care va fi mutată în Arad, Oradea şi Cluj, într-o primă etapă. (Dan Agache)

Cele mai citite

Related Articles