„Stelele Banatului”, mai mult decât fotbal! Berzasca a câștigat trofeul celei de-a XI-a ediții
Îndrăgita competiție fotbalistică Stelele Banatului a fost și anul acesta o reușită! Cea de-a XI-a ediție a turneului veteranilor din vest a avut la start 10 echipe.

Articol editat de Vali Hora, 18 mai 2025, 16:26
Alături de gazdele de la Era Club Caransebeș au intrat în lupta pentru trofeu nume sonore, precum Politehnica Timișoara, UTA Arad, Corvinul Hunedoara sau CSM Reșița – dar și formații care au scris istorie fotbalistică locală în Buziaș, Berzasca sau Făget. Pe arena CFR, protagoniștii maratonului sportiv au fost rivali în teren și prieteni în afara gazonului. Un turneu de suflet pentru organizatorul Dan Avram:
„Competiția a început sub auspicii favorabile, și vremea a ținut cu noi. S-a schimbat miraculos peste noapte și am avut parte de o vreme minunată pentru fotbal. Au răspuns invitației zece echipe din arealului extins al Banatului. Prezența lor mă onorează, mă obligă, și îi prețuiesc pe toți prietenii mei din tinerețe. Pentru mine, toți sunt stele ale Banatului fotbalistic.
„Fotbalul e ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată”
Nivelul este ridicat pentru categoria de vârstă la care noi evoluăm. Fotbalul, ca și mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată. Sunt bucuros că m-au onorat cu prezența Ioșca Rotariu, Ionică Florea, Adi Negrău, Dorel Mutica, Florin Bătrânu, Marius Mureșan, Tavi Roșca, Leo Doană și toți ceilalți. O pleiadă de fotbaliști care au reprezentat ceva în România. Reprezintă și astăzi prin profesionalism, prin faptul că iubesc fotbalul, și prin faptul – dacă vreți dumneavoastră, subiectiv- că mă iubesc pe mine.”
Prezent la turneu, însă doar în calitate de spectator, a fost și fostul internațional Iosif Rotariu, unul dintre cei mai valoroși jucători originari din Banat.
“În primul rând, îi mulțumesc lui Dan Avram pentru invitație. Eu am fost și la prima ediție a Stelelor Banatului, și voi veni întotdeauna cu mare plăcere la Caransebeș. Mă bucur să revăd foști colegi și prieteni, asemenea inițiative sunt de apreciat și de lăudat. Rivalitatea între echipe există și acum, sunt orgolii, dar totul rămâne în teren. Evident, țin astăzi cu Politehnica Timișoara”, a declarat Iosif Rotariu.
“M-am revăzut cu foști colegi și foști adversari, m-am întâlnit și cu Iosif Rotariu, prietenul meu de o viață. Mă bucur de acest eveniment și îi mulțumesc lui Dan Avram că ne-a invitat la Stelele Banatului. Mingea mă mai ascultă, nu mai pot alerga ca altădată, dar încă mă descurc”, a spus fostul mijlocaș al Reșiței Leo Doană.
“Turneul a început sub cele mai bune auspicii și mă bucur că am venit din nou, la invitația lui Dan Avram. Face niște lucruri extraordinare și sperăm să continue această tradiție. Să sperăm că și rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor cu care am venit la această competiție.
Mă descurc onorabil în poartă, ținând cont că încă mai sunt activ din punctul de vedere al mișcării. Sunt în colectivul de antrenori la CSM Reșița, mă ocup cu pregătirea portarilor din centrul de copii și juniori. Mișcare mai fac, cred că și reflexele sunt în regulă, doar kilogramele în plus ne mai încurcă – pe mine și pe majoritatea colegilor”, a declarat, la rândul său, fostul portar al Reșiței, Doru Popa.
A răspuns invitației organizatorilor și Florin Bătrânu, unul dintre cei mai apreciați jucători ai Politehnicii Timișoara. Stelele Banatului e un proiect frumos, care trebuie continuat, a spus veteranul bănățean.
“E o plăcere pentru mine să revin la această manifestare tradițională. Dan Avram e de admirat pentru ceea ce face. Mă bucur să revăd foști colegi, dar și fotbaliști împotriva cărora am jucat de-a lungul carierei mele. Vreau să-i doresc și multă sănătate domnului Avram, pentru că el e sufletul acestei manifestări. Mulți ani de acum înainte, să fie sănătos și să continue această manifestare, pentru că e ceva deosebit.”
Trofeul transmisibil Stelele Banatului a revenit în cele din urmă formației din Berzasca, după o finală câștigată cu 2-1 în fața celor de la Era Club Caransebeș. Turneul veteranilor s-a încheiat, ca în fiecare an, la restaurant, cu repriza a III-a. O petrecere unde s-au spus din nou cele mai frumoase povești adevărate din fotbalul bănățean de odinioară.