Ascultă Radio România Reșița Live

Sprijin financiar pentru fermieri: 1.500 Euro pentru fiecare 1.000 mp, cultivaţi cu legume în sere şi solarii

Veste bună pentru fermieri! Aceştia pot profita de sprijinul oferit de Guvern în perioada 2025-2027 prin noua schemă de ajutor de minimis dedicată producției de legume în spații protejate.

Ce presupune programul?

Sprijin financiar pentru fermieri: 1.500 Euro pentru fiecare 1.000 mp, cultivaţi cu legume în sere şi solarii

Articol editat de Gerhard Chwoika, 8 aprilie 2025, 16:30

Ce presupune programul?

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat Programul de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate, valabil în perioada 2025-2027, oferind un ajutor de minimis în valoare de 1,5 euro/ mp, adică 1.500 euro pentru fiecare 1.000 mp cultivați.

Cine poate beneficia?

Pot accesa acest sprijin:

  • Întreprinderile care desfășoară activități în domeniul producției primare de produse agricole.
  • Condiția minimă: o suprafață cultivată de minimum 1.000 mp în spații protejate (sere sau solarii).

Ce legume sunt eligibile?

Programul include următoarele culturi:

  • Roșii
  • Ardei (gras, lung, gogoșar, iute)
  • Castraveți
  • Vinete
  • Varză
  • Fasole păstăi
  • Salată
  • Spanac
  • Ceapă verde

Termene limită pentru depunerea cererilor

  • Anul 2025: până la 30 mai 2025 (inclusiv)
  • Anii 2026 și 2027: între 2 februarie – 15 aprilie

Documente necesare la înscriere

  1. Copie BI/CI solicitant
  2. Copie atestat de producător valabil până la 31.12.2025
  3. CUI (dacă este cazul)
  4. Dovada unui cont bancar activ (bancă sau trezorerie)
  5. Adeverință în original din Registrul Agricol

Recoltare și valorificare producție

  • Termen-limită: 15 octombrie 2025 (inclusiv)

Unde se depun documentele?

  • La sediul Direcției Agricole Județene Caraș-Severin: Piața Republicii nr. 28
  • Sau online, la adresa de e-mail: dadr.cs@madr.ro

Bugetul Programului

  • Pentru anul 2025: 342,4 milioane lei
  • Bugetele pentru 2026 și 2027 vor fi stabilite în funcție de fondurile disponibile

Obiectivul programului: Susținerea fermierilor români, creșterea competitivității în sectorul agricol și asigurarea unei oferte constante de legume proaspete, locale și de calitate pentru consumatorii din România.

Foto: arhiva

Urmărește-ne și pe Google News

Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro

La propunerea MADR, Guvernul simplifică Programul de susținere a producției de legume în spații protejate în perioada 2025–2027
Agricultură miercuri, 22 octombrie 2025, 15:41

La propunerea MADR, Guvernul simplifică Programul de susținere a producției de legume în spații protejate în perioada 2025–2027

Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), o serie de măsuri menite să simplifice...

La propunerea MADR, Guvernul simplifică Programul de susținere a producției de legume în spații protejate în perioada 2025–2027
APIA a dat startul Campaniei de plăți în avans pentru fermieri
Agricultură sâmbătă, 18 octombrie 2025, 13:45

APIA a dat startul Campaniei de plăți în avans pentru fermieri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Caraș-Severin anunță că începând de joi, 16 octombrie...

APIA a dat startul Campaniei de plăți în avans pentru fermieri
Caraş-Severin: Peste 4.200 de hectare de culturi calamitate din cauza secetei pedologice
Agricultură vineri, 17 octombrie 2025, 15:32

Caraş-Severin: Peste 4.200 de hectare de culturi calamitate din cauza secetei pedologice

Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin anunță că procesul de evaluare al culturilor agricole afectate de seceta pedologică este...

Caraş-Severin: Peste 4.200 de hectare de culturi calamitate din cauza secetei pedologice
Festivalul Fermierilor din Obreja – o sărbătoare a tradiției și muncii agricole din comunitate
Agricultură vineri, 17 octombrie 2025, 14:05

Festivalul Fermierilor din Obreja – o sărbătoare a tradiției și muncii agricole din comunitate

Primăria comunei Obreja, împreună cu fermierii din localitățile Obreja, Ciuta, Iaz și Var, organizează Festivalul Fermierilor, un eveniment...

Festivalul Fermierilor din Obreja – o sărbătoare a tradiției și muncii agricole din comunitate
Agricultură joi, 16 octombrie 2025, 18:00

Târgul Neu Werk-ului revine la Bocșa în acest weekend – Ediția de Toamnă 2025 reuneşte producători locali din întreg Banatul

Primăria Orașului Bocșa, în parteneriat cu Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură și Direcția pentru Agricultură Județeană...

Târgul Neu Werk-ului revine la Bocșa în acest weekend – Ediția de Toamnă 2025 reuneşte producători locali din întreg Banatul
Agricultură miercuri, 15 octombrie 2025, 22:58

Agricultura ecologică din România în plină expansiune: peste 780.000 de hectare cultivate bio în 2024

Suprafața dedicată agriculturii ecologice din România a crescut cu 160% în ultimul deceniu, ajungând în 2024 la peste 780.000 de hectare, ceea...

Agricultura ecologică din România în plină expansiune: peste 780.000 de hectare cultivate bio în 2024
Agricultură luni, 13 octombrie 2025, 12:19

Hodi’s Pumpkin Fest 2025 la Mailat: Festivalul Dovleacului readuce magia toamnei între Arad și Timișoara

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi la Mailat pe raza comunei Vinga, unde s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Hodi’s Pumpkin Fest –...

Hodi’s Pumpkin Fest 2025 la Mailat: Festivalul Dovleacului readuce magia toamnei între Arad și Timișoara
Agricultură luni, 13 octombrie 2025, 11:25

Recoltă bogată de varză în Caraș-Severin și Oltenia: producătorii locali se laudă cu varză frumoasă și gust autentic, în ciuda secetei

Toamna 2025 aduce o recoltă bogată de varză în piețele din Caraș-Severin, unde tarabele sunt pline de căpățâni mari și frunze subțiri,...

Recoltă bogată de varză în Caraș-Severin și Oltenia: producătorii locali se laudă cu varză frumoasă și gust autentic, în ciuda secetei