Caraş-Severin: 31 de elevi au obţinut 10 la una dintre cele 4 probe ale simulării Bacalaureatului

Au fost afişate rezultatele simularii examenului Naţional de Bacalaureat.

În Caraş-Severin, conform datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, cel mai mic procent de promovare a fost înregistrat la proba obligatorie a profilului, matematică şi istori, de doar 52,38%, în timp ce, cei mai mulţi elevi eu reuşit sã obţină o notă de peste 6 la Limba şi literatura românã, 73,92%.

La cele patru probe din cadrul simularilor, cele mai multe note, 778, sunt cuprinse între 5 şi 5,99, urmate de cele între 6 şi 6,99 – 607.

Au fost înregistrate şi 31 de note de 10.

Spre bucuria mea, eu cred că elevii care s-au prezentat au tratat în mod serios simularile, şi este un antrenament pentru examenul oficial.

La proba E.a am avut înscrişi 3.032 de elevi, s-au prezentat 1.388 şi s-a obţinut un procentaj de 73,92%. Pot spune că avem şi şase note de 10 obţinute la Limba şi literatura română.

La proba E.b am avut 12 elevi înscrişi, s-au prezentat 10, iar procentul de promovabilitate a fost de 60%.

La proba E.c, din 2.032 de elevi înscrişi, s-au prezentat 1.323, procentul de promovabilitate fiind de 52,38% şi au fost obţinute 12 note de 10.

La proba E.d din 2.032 de elevi înscrişi, s-au prezentat 1.321, procentul de promovabilitate fiind de 68,13% şi 13 note de 10 obţinute.

Trebuie să facem precizarea că absenteismul, în pricipal, a fost la clasa a XIII-a, clasa de seral, elevi care nu tot timpul se înscriu la examenul de Bacalaureat, ei fiind interesaţi de obţinerea certficatelor de competenţă. În plus, mare parte dintre ei lucrează şi nu s-au putut prezenta la simulare,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Moatăr.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestã şi nu se trec în catalog. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară.

Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Examenul propriu-zis de Bacalaureat 2023 va începe cu probele orale, prevăzute pe 12 – 21 iunie, iar pe 26 iunie elevii vor susţine prima probă scrisă, la Limba şi literatura românã. Pe 27 iunie urmeazã proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie, proba la alegere a profilului şi specializãrii.

Primele rezultate la Bacalaureat 2023 sunt afişate pe 3 iulie. Dupã soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 7 iulie.

Cele mai citite

Related Articles